lesniak Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Września 2011 Witam postanowiłem wrzucić skany kilku działów z bardzo wartościowej książki a mianowicie ,,Poradnik przetwórstwa rybnego '' Praca zbiorowa - 1953r. solenie, wędzenie, wyrób konserw na początek solenie.Cz 1 Solenie. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6056-poradnik-przetw%C3%B3rstwa-rybnego/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Września 2011 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6056-poradnik-przetw%C3%B3rstwa-rybnego/#findComment-175735 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesniak Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Września 2011 Cz 2 Wędzenie http://images43.fotosik.pl/1095/6b7a8c9242214f75med.jpg http://images41.fotosik.pl/1062/1967a4346aa472famed.jpg http://images39.fotosik.pl/1062/af32d81269a50d34med.jpg http://images46.fotosik.pl/1053/ef96fa030b22db64med.jpg http://images40.fotosik.pl/1087/196cb37f16eea3fdmed.jpg http://images50.fotosik.pl/1105/d41af2d52da915ccmed.jpg http://images50.fotosik.pl/1105/3f2fe7eca131c8a0med.jpg Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6056-poradnik-przetw%C3%B3rstwa-rybnego/#findComment-175742 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Krzysztof_ Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Września 2011 Leśniak w formie pdf lepiej się czyta. Nie masz może? Zapraszam na mój blog na FB http://bit.ly/Swojskie_Jadlo Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6056-poradnik-przetw%C3%B3rstwa-rybnego/#findComment-175793 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Września 2011 Leśniak, podeślij gotowy materiał do mnie. Ja wrzucę na Rapid Share'a z hasłem.Tak, jak pisze Siara, materiał bardzo doby i z przyjemnością go opublikuję. „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6056-poradnik-przetw%C3%B3rstwa-rybnego/#findComment-175846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 15 Września 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Września 2011 zalecane solenie śledzi to 25kg soli / 100 kg śledzi chudych i 20 - 22 kg / 100 kg śledzi tłustych dlaczego tak a nie tłuste więcej soli a chude mniej pozostawię to bez odpowiedzi ja wiem a wy doczytajcie. Pozdrawiam i życzę miłej lektury. i to są te perełki wiedzy, które należy znać. Jeszcze należy poznać tajniki zupy rybnej, a też jest podobny problem i dotyczy obróbki cieplnej. Obróbka cieplna ryby ( gotowanie - parzenie ) w przygotowaniu zupy rybnej z ryb morskich. :rolleyes: Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6056-poradnik-przetw%C3%B3rstwa-rybnego/#findComment-175851 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi