Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam postanowiłem wrzucić skany kilku działów z bardzo wartościowej książki a mianowicie ,,Poradnik przetwórstwa rybnego '' Praca zbiorowa - 1953r.

solenie, wędzenie, wyrób konserw na początek solenie.

Cz 1 Solenie.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6056-poradnik-przetw%C3%B3rstwa-rybnego/
Udostępnij na innych stronach

Leśniak, podeślij gotowy materiał do mnie. Ja wrzucę na Rapid Share'a z hasłem.

Tak, jak pisze Siara, materiał bardzo doby i z przyjemnością go opublikuję.

„Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6056-poradnik-przetw%C3%B3rstwa-rybnego/#findComment-175846
Udostępnij na innych stronach

zalecane solenie śledzi to 25kg soli / 100 kg śledzi chudych i 20 - 22 kg / 100 kg śledzi tłustych dlaczego tak a nie tłuste więcej soli a chude mniej pozostawię to bez odpowiedzi ja wiem a wy doczytajcie.

Pozdrawiam i życzę miłej lektury.

i to są te perełki wiedzy, które należy znać. Jeszcze należy poznać tajniki zupy rybnej, a też jest podobny problem i dotyczy obróbki cieplnej. Obróbka cieplna ryby ( gotowanie - parzenie ) w przygotowaniu zupy rybnej z ryb morskich. :rolleyes:
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6056-poradnik-przetw%C3%B3rstwa-rybnego/#findComment-175851
Udostępnij na innych stronach

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.