Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

uszy zawierają chrząstki które są twarde (w sensie wyczuwalności) nawet po gotowaniu, dlatego jeśli chcesz je dodać i nie czuć chrząstek w gotowej kaszance to trzeba zmielić drobniej - np 5mm lub dla wrażliwszych nawet 3 .

 

PS

mi ucho najbardziej smakuje ugotowane w kapuście, zjedzone z mmusztardą :cool:

Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1574-uszy-w-kaszance/#findComment-34435
Udostępnij na innych stronach

Samo mielenie skórek na siarce 5-6 mm. A kto lubi a są tacy że kręcą na siatce 10 mm lub kroją je nożem . Pozdrawiam
Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1574-uszy-w-kaszance/#findComment-34437
Udostępnij na innych stronach

jeśli chcesz je dodać i nie czuć chrząstek w gotowej kaszance to trzeba zmielić drobniej - np 5mm lub dla wrażliwszych nawet 3

Mam zelmera nr8, tak więc mam do dyspozycji 4mm i 2,5mm.

 

Samo mielenie skórek na siarce 5-6 mm.

Tak więc przepuszczę uszy i skórki przez fi 4mm,

 

są tacy że kręcą na siatce 10 mm lub kroją je nożem

Moja żona nazwałaby takich mianem RAMBO :grin:

Pozdrawiam

BonAir

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286

Co by tu jeszcze sprasować... ? :D

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1574-uszy-w-kaszance/#findComment-34449
Udostępnij na innych stronach

uszy opalone i z czysta skora mozesz ugotowac,nastepnie po ugotowaniu jak

troche ostygna skore nozem zeskrobac z malzowiny i od razu mozesz je

zjesc solac do smaku lub zemlec na drobnym sitku i do kaszanki,albo

uwedzic i dac pieskowi do zabawy.

szczerze mowiac nie lubie salcesonu gdzie ktos kroi ucho razem z chrzescia

tak nieprzyjemnie strzela jakby sie plastik gryzlo

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1574-uszy-w-kaszance/#findComment-34524
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.