Pools Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 26 Listopada 2009 Witam Właśnie popełniam salceson czarny (składniki przeróżne). Pokrojonego i zmielonego surowca mięsnego wyszło mi 2050 g.Pytania: Ile dać rosołu do tego ? Ile dać krwi suszonej ? Ile dać kaszy manny ?Dodam jeszcze do tego nieco żelatyny, co by mieć pewność, że się nie będzie rozlatywał.Czytałem większość przepisów z forum na salceson, w każdym są inne proporcje.Pomocy, poradźcie coś, excel od przeliczania proporcji już mi się zagotował ;-)(będę to wszystko robił w osłonkach barierowych) PozdrawiamPools Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3313-pomocy-salceson-czarny/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 26 Listopada 2009 Pytania: Ile dać rosołu do tego ? Ile dać krwi suszonej ? Ile dać kaszy manny ? Jak masz w tym zestawie mięso z głowy wp to żelatyny dać nie musisz . Ja kaszy manny nie daję . Co do krwi to tutaj http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1830&highlight=krew+suszona Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3313-pomocy-salceson-czarny/#findComment-89589 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 26 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 26 Listopada 2009 zobacz tu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fdf256801d35292f.html Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3313-pomocy-salceson-czarny/#findComment-89590 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 24 Lutego 2010 W 16-tce jest przepis na czarny i w składzie jest podgardle.Czy można zastąpić go pachwiną? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3313-pomocy-salceson-czarny/#findComment-101427 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 24 Lutego 2010 W 16-tce jest przepis na czarny i w składzie jest podgardle.Czy można zastąpić go pachwiną? Można. Proponuję tłuściejszą, gdyż mało będzie białych oczek. :grin: Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3313-pomocy-salceson-czarny/#findComment-101432 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 24 Lutego 2010 Dziękuję bardzo .Chude dam do mielenia zamiast mięsa z kości a tłuste pokroję Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3313-pomocy-salceson-czarny/#findComment-101451 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.