Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

chińszczyzna: ryż (ugotowany na rosole) podsmażone kawałki z piersi kurczaka, fasolka szparagowa, marchewka, olej, sos sojowy...to wszystko zasmażone razem na głębokiej patelni (powinno być na woku...ale niestety nie posiadam)..Do tego sałatka po chińsku (z kapusty)

Bahus

Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43600
Udostępnij na innych stronach

Witam, a my zajadalismy się zupą grzybową zaprawianą smietaną oraz plackami ziemniaczanymi ze swiezym koperkiem :tongue:

Zdradź mi proszę jak zaprawiasz zupę plackami ziemniaczanymi.... :lol:

Bahus

Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43613
Udostępnij na innych stronach

zajadalismy się zupą grzybową zaprawianą smietaną oraz plackami ziemniaczanymi ze swiezym koperkiem

Bahus jest taki dział , w niektórych gazetach "humor z zeszytów" :wink: :lol:
Tomuś
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43643
Udostępnij na innych stronach

zajadalismy się zupą grzybową zaprawianą smietaną oraz plackami ziemniaczanymi ze swiezym koperkiem

Bahus jest taki dział , w niektórych gazetach "humor z zeszytów" :wink: :lol:

Ja zawsze zjadam dwa talerze grzybowej :lol: :lol: :lol:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43649
Udostępnij na innych stronach

Witam wszystkich bladym świtem :grin:

robię ruskie pierogi ,czy ktoś ma ochotę ? :grin:

Maggie zgłaszaj się, ruskie "do bicia" :tongue: :grin: :lol:

 

Pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43652
Udostępnij na innych stronach

witam

wczoraj zrobilem galarete,dzis z żoną bedziemy konsumować na obiadek

sklad:

1 kg wieprzowiny,

dwa ucha wieprzowe,

2 nóżki cielęce,

2 nogę wieprzową

włoszczyznę

wczoraj w nocy wszystko obrałem i pokroilem,dalem do miseczki farsz,wywar poszedl

na balkon aby dzis raniutko zebrac z powierzchni tluszcz,ktorego do galaretki nie dajemy (nie lubimy),nastepnie farsz zostal podzielony do salaterek i wiekszej miski,

w miedzy czasie stezaly wywar lekko podgrzalem mieszajac,gdy byl prawie płynny

chochlą nalałem do farszu w salaterkach i misce i wymieszałem,w sumie wyszlo tego

duzo,a i szkoda było takiego fajnego wywaru wiec do kazdej miseczki sprawiedliwie

dalem wsystko,mimo iz dalem wszystko,galaretka jest tak i tak miesna,nastepnie do

lodowki,umyłem sie zjadłem śniadanie wyciagnąłem z lodówki i jeszcze raz taki gesty

galat przemieszałem aby wszedzie na dole i górze bylo miesko.

aż sie nie moge naczekać na obiadek,ocet jabłkowy już naszykowałem i świeży chlebuś

taka galaretke polecam wszystkim jest dobra na serce,paznokcie,skóre i kości nie

mówiąc juz....ale sie rozpisałem przy kawie.

slonecznie pozdrawiam

Marek

p.s.na drugi raz za ta robote robie jej wiecej i czesc zjemy tak a reszta do wecków na

potem :tongue:

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43685
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

witam

wczoraj zrobilem galarete,dzis z żoną bedziemy konsumować na obiadek

No Mareczku , jak byś mnie o jeden dzień wyprzedził . Dzisiaj kupiłem nóżki wieprzowe na galarcik i wieczorem będzie robiona galaretka .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43696
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

witam

wczoraj zrobilem galarete,dzis z żoną bedziemy konsumować na obiadek

No Mareczku , jak byś mnie o jeden dzień wyprzedził . Dzisiaj kupiłem nóżki wieprzowe na galarcik i wieczorem będzie robiona galaretka .

 

Pozdrawiam

Narobiliście mi apetytu. Wyciągam dziś z lodówki zamrożony gotowy galart (to po poznańsku). Po rozmrożeniu wystarczy zagotować i rozlać do naczyń, w których będzie tężał.

Bahus

Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43704
Udostępnij na innych stronach

no Bahus ja juz nie moge sie doczekać :tongue: ,zrobiłem pozytywne danie chyba :question:

 

powiedz mi Andrzej K jak to mozliwe ze Ty gotujesz nózki 1godz i sa miekkie?,napisz prosze ile gotujesz golonke w tym szybkowarze,no i czy jest to bezpieczne w kuchni bo

z tym cisnieniem to nie ma żartów.

slonecznie pozdrawiam

Marek

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43708
Udostępnij na innych stronach

no Bahus ja juz nie moge sie doczekać :tongue: ,zrobiłem pozytywne danie chyba :question:

 

 

Marek

Przyznaję, bardzo pozytywne... ;)

Bahus

Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza.
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43709
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

powiedz mi Andrzej K jak to mozliwe ze Ty gotujesz nózki 1godz i sa miekkie?,napisz prosze ile gotujesz golonke w tym szybkowarze,no i czy jest to bezpieczne w kuchni bo

z tym cisnieniem to nie ma żartów.

Mareczku , szybkowar mam dobrej firmy i uważam że w 99,9%bezpieczny ma kilka zabezpieczeń ciśnieniowych . Kiedyś dawno temu miałem taki ,że był taki śmieszny zawór bezpieczeństwa czyli taki jakby ruchomy dzwoneczek w przykrywie i należało go często ruszać palcem żeby sprawdzać ciśnienie względnie upuszczać tak jakoś było . Za mocno go ruszyłem i kapuśniak był na suficie , dobrze że nikomu krzywdy nie zrobiło , ale było malowanie kuchni i potworny bałagan . Ten co teraz mam jest bezpieczny . Co do gotowania golonek to gotuję w tradycyjnym garnku , bardzo wolno jak rosół lepiej mi smakują .

 

Gorąco pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43755
Udostępnij na innych stronach

Witam

 

Dzisiaj na obiadek to: zupka szczawiowa z gotowanym jajkiem na twardo , na drugie danie gulasz wieprzowy , kasza gryczana oczywiście biała , kapusta kiszona gotowana , papryka kiszona .

 

Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43823
Udostępnij na innych stronach

I DANIE

- kapuśniak z mieszanej kapusty na kościach cielęcych z wkładką kiełbasy Dziadka

 

II DANIE

- gołąbki z farszem mięsno-ryżowym (2:1), z inną jak zwykle kompozycją przypraw: czosnek, majeranek, bazylia, pieprz, sól, magie

 

lub do wyboru

 

- kapusta mieszana zasmażana z okrawkami od szynek, schabów i karczku, z dodatkiem pomidorów w całości zalewanych w słoikach (czystkę na półce w spiżarni zrobiłem z rocznika '05)

 

Ogólnie: Święto Kapusty w pełni :grin:

Pozdrawiam Paweł
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43890
Udostępnij na innych stronach

Witam.

 

Nic :cry:

Cały dzień się bawię z rybkami i ulepszam wedzarkę. :grin: :grin: :grin:

Pozdrawiam :wink:

 

P.S. Żartuję zaraz skoczę na górę i zobaczę co na ruszta :tongue:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43912
Udostępnij na innych stronach

Mareczku , szybkowar mam dobrej firmy i uważam że w 99,9%bezpieczny ma kilka zabezpieczeń ciśnieniowych

witam

dziekuje Andrzeju za wyjaśnienie w czym tkwi sprawa,na razie jeszcze szybkowara

nie kupie

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43955
Udostępnij na innych stronach

Witam! Wcinamy dzisiaj gołśąbki w sosie borowikowym (tegoroczne już grzybki suszone), a na jutro już ugotowałam flaczki wołowe mniam, mniam :tongue:.Pozdrawiam i zyczę smacznego :grin:
Majsa
Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43972
Udostępnij na innych stronach

Witam! Wcinamy dzisiaj gołśąbki w sosie borowikowym (tegoroczne już grzybki suszone), a na jutro już ugotowałam flaczki wołowe mniam, mniam :tongue:.Pozdrawiam i zyczę smacznego :grin:

Majsa będziesz ........... jak wyższa :grin:

 

pozdrawiam :wink:

Carpe diem - raz kozie death

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43973
Udostępnij na innych stronach

A ja mam dzisiaj krupnik na żołądkach drobiowych, ale tak naprawdę w moim wykonaniu to są żołądki z krupnikiem :lol:

Zawsze zostawiam je lekko niedogotowane (aldente :lol: ) tak, żeby było czuć że coś gryzę :grin:

Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. ....

Albert Einstein

自製煙熏肉

Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie :)

Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-44192
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.