Bahus Opublikowano 21 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #276 Opublikowano 21 Października 2008 chińszczyzna: ryż (ugotowany na rosole) podsmażone kawałki z piersi kurczaka, fasolka szparagowa, marchewka, olej, sos sojowy...to wszystko zasmażone razem na głębokiej patelni (powinno być na woku...ale niestety nie posiadam)..Do tego sałatka po chińsku (z kapusty)Bahus Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43600 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiesław Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #277 Opublikowano 21 Października 2008 Witam, a my zajadalismy się zupą grzybową zaprawianą smietaną oraz plackami ziemniaczanymi ze swiezym koperkiem :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43610 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 21 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #278 Opublikowano 21 Października 2008 Witam, a my zajadalismy się zupą grzybową zaprawianą smietaną oraz plackami ziemniaczanymi ze swiezym koperkiem :tongue: Zdradź mi proszę jak zaprawiasz zupę plackami ziemniaczanymi.... :lol: Bahus Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43613 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wiesław Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #279 Opublikowano 22 Października 2008 jak zaprawiasz zupę plackami ziemniaczanymi.... a to jest sztuka :lol: :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43642 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomuś Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #280 Opublikowano 22 Października 2008 zajadalismy się zupą grzybową zaprawianą smietaną oraz plackami ziemniaczanymi ze swiezym koperkiemBahus jest taki dział , w niektórych gazetach "humor z zeszytów" :wink: :lol: Cytuj Tomuś Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43643 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #281 Opublikowano 22 Października 2008 zajadalismy się zupą grzybową zaprawianą smietaną oraz plackami ziemniaczanymi ze swiezym koperkiemBahus jest taki dział , w niektórych gazetach "humor z zeszytów" :wink: :lol: Ja zawsze zjadam dwa talerze grzybowej :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43649 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babula Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #282 Opublikowano 22 Października 2008 Witam wszystkich bladym świtem :grin: robię ruskie pierogi ,czy ktoś ma ochotę ? :grin: Cytuj Raczkująca zadymiara http://www.forum-gniazdo.com/index.php Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43650 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #283 Opublikowano 22 Października 2008 Witam wszystkich bladym świtem :grin: robię ruskie pierogi ,czy ktoś ma ochotę ? :grin: Maggie zgłaszaj się, ruskie "do bicia" :tongue: :grin: :lol: Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43652 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #284 Opublikowano 22 Października 2008 witamwczoraj zrobilem galarete,dzis z żoną bedziemy konsumować na obiadeksklad:1 kg wieprzowiny, dwa ucha wieprzowe, 2 nóżki cielęce, 2 nogę wieprzową włoszczyznę wczoraj w nocy wszystko obrałem i pokroilem,dalem do miseczki farsz,wywar poszedlna balkon aby dzis raniutko zebrac z powierzchni tluszcz,ktorego do galaretki nie dajemy (nie lubimy),nastepnie farsz zostal podzielony do salaterek i wiekszej miski,w miedzy czasie stezaly wywar lekko podgrzalem mieszajac,gdy byl prawie płynnychochlą nalałem do farszu w salaterkach i misce i wymieszałem,w sumie wyszlo tegoduzo,a i szkoda było takiego fajnego wywaru wiec do kazdej miseczki sprawiedliwiedalem wsystko,mimo iz dalem wszystko,galaretka jest tak i tak miesna,nastepnie dolodowki,umyłem sie zjadłem śniadanie wyciagnąłem z lodówki i jeszcze raz taki gestygalat przemieszałem aby wszedzie na dole i górze bylo miesko.aż sie nie moge naczekać na obiadek,ocet jabłkowy już naszykowałem i świeży chlebuśtaka galaretke polecam wszystkim jest dobra na serce,paznokcie,skóre i kości niemówiąc juz....ale sie rozpisałem przy kawie.slonecznie pozdrawiam Marekp.s.na drugi raz za ta robote robie jej wiecej i czesc zjemy tak a reszta do wecków napotem :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43685 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #285 Opublikowano 22 Października 2008 Ja właśnie czekam coby mi drożdżowe wyrosło i potem paszteciki z mięskiem.Do tego czerwony barszcz albo piwo.Jak kto woli :lol: Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43686 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #286 Opublikowano 22 Października 2008 Witam witam wczoraj zrobilem galarete,dzis z żoną bedziemy konsumować na obiadek No Mareczku , jak byś mnie o jeden dzień wyprzedził . Dzisiaj kupiłem nóżki wieprzowe na galarcik i wieczorem będzie robiona galaretka . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 22 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #287 Opublikowano 22 Października 2008 Witam witam wczoraj zrobilem galarete,dzis z żoną bedziemy konsumować na obiadek No Mareczku , jak byś mnie o jeden dzień wyprzedził . Dzisiaj kupiłem nóżki wieprzowe na galarcik i wieczorem będzie robiona galaretka . Pozdrawiam Narobiliście mi apetytu. Wyciągam dziś z lodówki zamrożony gotowy galart (to po poznańsku). Po rozmrożeniu wystarczy zagotować i rozlać do naczyń, w których będzie tężał. Bahus Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43704 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #288 Opublikowano 22 Października 2008 no Bahus ja juz nie moge sie doczekać :tongue: ,zrobiłem pozytywne danie chyba :question: powiedz mi Andrzej K jak to mozliwe ze Ty gotujesz nózki 1godz i sa miekkie?,napisz prosze ile gotujesz golonke w tym szybkowarze,no i czy jest to bezpieczne w kuchni boz tym cisnieniem to nie ma żartów.slonecznie pozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43708 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 22 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #289 Opublikowano 22 Października 2008 no Bahus ja juz nie moge sie doczekać :tongue: ,zrobiłem pozytywne danie chyba :question: Marek Przyznaję, bardzo pozytywne... Bahus Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43709 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #290 Opublikowano 22 Października 2008 Witam powiedz mi Andrzej K jak to mozliwe ze Ty gotujesz nózki 1godz i sa miekkie?,napisz prosze ile gotujesz golonke w tym szybkowarze,no i czy jest to bezpieczne w kuchni bo z tym cisnieniem to nie ma żartów. Mareczku , szybkowar mam dobrej firmy i uważam że w 99,9%bezpieczny ma kilka zabezpieczeń ciśnieniowych . Kiedyś dawno temu miałem taki ,że był taki śmieszny zawór bezpieczeństwa czyli taki jakby ruchomy dzwoneczek w przykrywie i należało go często ruszać palcem żeby sprawdzać ciśnienie względnie upuszczać tak jakoś było . Za mocno go ruszyłem i kapuśniak był na suficie , dobrze że nikomu krzywdy nie zrobiło , ale było malowanie kuchni i potworny bałagan . Ten co teraz mam jest bezpieczny . Co do gotowania golonek to gotuję w tradycyjnym garnku , bardzo wolno jak rosół lepiej mi smakują . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43755 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #291 Opublikowano 23 Października 2008 Witam Dzisiaj na obiadek to: zupka szczawiowa z gotowanym jajkiem na twardo , na drugie danie gulasz wieprzowy , kasza gryczana oczywiście biała , kapusta kiszona gotowana , papryka kiszona . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43823 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Papla Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #292 Opublikowano 24 Października 2008 I DANIE- kapuśniak z mieszanej kapusty na kościach cielęcych z wkładką kiełbasy Dziadka II DANIE- gołąbki z farszem mięsno-ryżowym (2:1), z inną jak zwykle kompozycją przypraw: czosnek, majeranek, bazylia, pieprz, sól, magie lub do wyboru - kapusta mieszana zasmażana z okrawkami od szynek, schabów i karczku, z dodatkiem pomidorów w całości zalewanych w słoikach (czystkę na półce w spiżarni zrobiłem z rocznika '05) Ogólnie: Święto Kapusty w pełni :grin: Cytuj Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43890 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bahus Opublikowano 24 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij #293 Opublikowano 24 Października 2008 Czyli inaczej "kapuściany szał" Bahus Cytuj Pan Bóg stworzył pokarm, a diabeł kucharza. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43906 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 24 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #294 Opublikowano 24 Października 2008 Witam. Nic Cały dzień się bawię z rybkami i ulepszam wedzarkę. :grin: :grin: :grin: Pozdrawiam :wink: P.S. Żartuję zaraz skoczę na górę i zobaczę co na ruszta :tongue: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Bielska Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #295 Opublikowano 25 Października 2008 Mareczku , szybkowar mam dobrej firmy i uważam że w 99,9%bezpieczny ma kilka zabezpieczeń ciśnieniowychwitam dziekuje Andrzeju za wyjaśnienie w czym tkwi sprawa,na razie jeszcze szybkowara nie kupie Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43955 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ela Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #296 Opublikowano 25 Października 2008 Żeberka duszone,ziwmniaczki i surówka z kiszonej(swojej) kapusty.A jak kto nie doje, to chleb upiekłam Cytuj KTO PYTA-NIE BŁĄDZI. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43956 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsa Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #297 Opublikowano 25 Października 2008 Witam! Wcinamy dzisiaj gołśąbki w sosie borowikowym (tegoroczne już grzybki suszone), a na jutro już ugotowałam flaczki wołowe mniam, mniam :tongue:.Pozdrawiam i zyczę smacznego :grin: Cytuj Majsa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43972 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #298 Opublikowano 25 Października 2008 Witam! Wcinamy dzisiaj gołśąbki w sosie borowikowym (tegoroczne już grzybki suszone), a na jutro już ugotowałam flaczki wołowe mniam, mniam :tongue:.Pozdrawiam i zyczę smacznego :grin: Majsa będziesz ........... jak wyższa :grin: pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43973 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsa Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #299 Opublikowano 25 Października 2008 Flaczki :grin: czyżby Krzysiek do nas :grin: :grin: przyjedzie Cytuj Majsa Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-43974 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOSHIBA Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij #300 Opublikowano 28 Października 2008 A ja mam dzisiaj krupnik na żołądkach drobiowych, ale tak naprawdę w moim wykonaniu to są żołądki z krupnikiem :lol: Zawsze zostawiam je lekko niedogotowane (aldente :lol: ) tak, żeby było czuć że coś gryzę :grin: Cytuj Kto pyta, jest głupcem pięć minut; kto nie pyta, pozostaje nim na całe życie. ..... Nie bój się pytać o radę – lepiej zapytać i zrobić coś dobrze. .... Albert Einstein 自製煙熏肉 Zanim zadasz pytanie, zajrzyj do filmów szkoleniowych, w przystępny sposób prawdopodobnie odpowiedzą na Twoje pytanie Filmowa Akademia Wędzarniczej Braci ( https://wedlinydomow...arniczej-braci/) lub bezpośrednio z naszego kanału na YouTube Wędzarnicza Brać : https://www.youtube....w_as=subscriber Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/1811-co-macie-dzi%C5%9B-na-obiad/page/12/#findComment-44192 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.