wena Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 8 Marca 2009 Wydaje mi się, że nawet jak będą słabsze, a jest ich więcej to się namnożą. Podobnie jest z drożdżami. Tylko czy te obumarłe nie zepsują smaki. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-59998 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 8 Marca 2009 Tylko czy te obumarłe nie zepsują smaki.Tego "proszku" dodaje się tak mało, że nie powinno mieć to żadnego wpływu na smak... Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-60019 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 8 Marca 2009 Moje te przeterminowane mają symbol T-RM-53 firmy Hansen. Dzwoniłem do nich wielokrotnie, ale nie dowiedziałem sie do czego można je stosować. Termin przydatności na opakowaniu był 18 miesięcy. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-60022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 8 Marca 2009 Ja rowniez posiadam hansen C-P-77S wazne do marca, tak wiec mysle ze jeszcze do czegos sie nadadza. Na opakowaniu dawka 25g - 100kg miesa, warunki przechowywania od -17 st. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-60026 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 8 Marca 2009 U mnie też warunki przechowywania -17 stopni. To jak MIRO je bedzie rozsyłał? Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-60027 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 8 Marca 2009 Przechowywanie: w zamknietych opakowaniach jednostkowych szczepionka powinna byc przechowywana w temperaturze ponizej - 17° C. W w w . warunkach termin przydatnosci do uzycia wynosi 18 meiesiecy. W temperaturze + 5 °C termin przydatnosci do uzycia wynosi 6 tygodni. http://www.pigment.biz.pl/502614.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-60028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 8 Marca 2009 Ja takiej instrukcji nie mogłem sie doprosić i do dziasiaj nie wiem do czego by służyły te moje szczepionki. Dalej nurtuje mnie temp. transportowania i dalszego wykorzystania. Tak jak pisał wcześniej MIRO z tym dzieleniem na mniejsze porcje to może być mały kłopot. Troche za dużo aby wykonać jednym rzutem 100kg i to nie mając pewności co wyjdzie. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-60030 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 8 Marca 2009 U mnie też warunki przechowywania -17 stopni. To jak MIRO je bedzie rozsyłał? Weno problem jest rozwiązany w ten sposób że firma zapewnia transport kultur do mojej firmy w stanie zamrożonym. Kultury będą u mnie przechowywane w zamrażalce a po wyciągnięciu mam 7 dni na dostawę do klienta. Powinno spokojnie starczyć. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-60033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 8 Marca 2009 W tych 7 dniach musi sie mieścić jeszcze nasza produkcja? Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-60047 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 8 Marca 2009 Zima jeszcze i u kuriera na pace zimno, kultury przetrwają, a jak nie to coś się chyba wyhoduje w tej kiełbasie. Paczki przychodzą w 1 do 2 dni. :grin: Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-60082 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 8 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 8 Marca 2009 W tych 7 dniach musi sie mieścić jeszcze nasza produkcja? Nie Weno mam ok 7 dni na dostarczenie a potem może być przechowywana w lodówce 6 miesięcy. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-60108 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 9 Marca 2009 Dzięki uprzejmości i wiedzy naszego technologa Bagno dla naszych domowych wyrobów salami najlepszą kulturą będzie to cudeńko: Co prawda opakowania jednostkowe są na 100 kg ale dzięki poradzie do 25 g kultur dodam 75g soli i rozważę na dawki dla 10 kg mięsa. Taki zabieg jest konieczny ze względu na to że w oryginale kultury są zamrożone i ich rozważanie w takiej postaci nie gwarantuje równego rozważenia na 10 porcji. Dodatek soli jest tak niewielki że nie ma on wpływu na słoność przyszłego salami. Jutro zabieram się do pracy. :grin: Ps Bagno dziękuję. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-60306 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 9 Marca 2009 Przechowywanie: w zamknietych opakowaniach jednostkowych szczepionka powinna byc przechowywana w temperaturze ponizej - 17° C. W w w . warunkach termin przydatnosci do uzycia wynosi 18 meiesiecy. W temperaturze + 5 °C termin przydatnosci do uzycia wynosi 6 tygodni. http://www.pigment.biz.pl/502614.pdfTutaj zamieścił TIER opis taki jak BAGNO , jest bardziej czytelny. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-60315 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tier Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 10 Marca 2009 Miro a po ile maja byc u ciebie te kultury? Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-60332 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 10 Marca 2009 Dokładnie jeszcze nie wiem ale ok 4-5 zł za opakowanie na 10 kg. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-60338 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BonAir Opublikowano 18 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 18 Marca 2009 miro, czy coś już bliżej wiesz w tym temacie? Cytuj PozdrawiamBonAir https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=47286#47286Co by tu jeszcze sprasować... ? Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-61482 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 19 Marca 2009 Przepraszam dwa dni byłem bez internetu. :devil: Kultury już do mnie jadą, mają być jutro. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-61718 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuberek Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Witaj miro . Co słychać u naszych kultur starterowych . Pozdrawiam zuberek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-65349 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 No właśnie coś ucichło. Cytuj Do życia potrzeba piwa kiełbasy i chleba Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-65371 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Przepraszam mam kłopoty ze zdrowiem.Jeśli będę w pracy w poniedziałek to rozważę kultury na mniejsze porcje i wrzucę do sklepu. Pozdrawiam Miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-65407 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pedro Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 No to już grzeję silnik :grin: . Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-65408 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuberek Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Kuruj się chłopie . Nie ma pośpiechu - zdrowie przede wszystkim . Serdecznie pozdrawiam zuberek Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-65458 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Przepraszam Was ale sprawa jest bardziej poważna.Nawala mi pompka czyli serducho i raczej jutro nie wstawię kultur do sklepu.Pora odwiedzić kardiologa i zmienić tryb życia. Pozdrawiam I jeszcze raz przepraszam.Miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-65546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salvado Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 miro, Ty nie przepraszaj chłopie, tylko nie daj się choróbsku! ZDRÓWKA przede wszystkim :-) Cytuj moja wędzarnia Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-65547 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paula Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Miro dbaj o zdrowie, to najważniejsze. Życzę wszystkiego dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2342-kultury-starterowe-w-domowej-produkcji-kie%C5%82bas/page/2/#findComment-65554 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.