Gość ChefPaul Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 13 Maja 2005 Rostbef na piwku z grilla Składniki: 6 steków wołowych (rostbef z kością - grubości około 2 cm) 1/4 szklanki cukru brązowego 2 łyżeczki musztardy gruboziarnistej 1 łyżeczka octu winnego 1 cebula (drobno posiekana) 1 listek laurowy 1/2 litra jasnego piwa Wszystkie składniki do garnczka (oczywiście oprócz steków), doprowadzić do wrzenia mieszając i gotować na małym ogniu 10 minut. Układać steki w miseczce i zalewać ciepłą miksturką. Odstawić na około 2 godziny. Grilować polewając miksturką, aż każda ze stron steka nabieże złoto - brązowego kolorku, (około 10 do 15 min. każda strona). Smacznego Chef Paul Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/62-rostbef-na-piwku-z-grilla/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.