Skocz do zawartości

Rostbef na piwku z grilla


Rekomendowane odpowiedzi

Gość ChefPaul

Rostbef na piwku z grilla

 

Składniki:

6 steków wołowych (rostbef z kością - grubości około 2 cm)

1/4 szklanki cukru brązowego

2 łyżeczki musztardy gruboziarnistej

1 łyżeczka octu winnego

1 cebula (drobno posiekana)

1 listek laurowy

1/2 litra jasnego piwa

 

Wszystkie składniki do garnczka (oczywiście oprócz steków), doprowadzić do wrzenia mieszając i gotować na małym ogniu 10 minut.

Układać steki w miseczce i zalewać ciepłą miksturką. Odstawić na około 2 godziny.

Grilować polewając miksturką, aż każda ze stron steka nabieże złoto - brązowego kolorku, (około 10 do 15 min. każda strona).

Smacznego

Chef Paul

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/62-rostbef-na-piwku-z-grilla/
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.