szalonykon Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Marca 2006 Witam,Mam pytanko - Co to za przyprawa i czy można ją dodawać do kiełbasy Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/170-cz%C4%85ber/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 14 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Marca 2006 Wicej możesz znaleść na http://www.wedlinydomowe.pl/search.php - http://www.kuron.com.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=280&highlight=cz%B1ber -http://ziolaiprzyprawy.w.interia.pl/przyprawy1.htm#Czaber.do produkcji masarskiej raczej stosowany w bardzo małym stopniu, bardziej przydatny w kuchni do potraw. Osobiście nie znam polskiej receptury kiełbasy z dodatkiem cząbru.Bardziej stosowany do marynat. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/170-cz%C4%85ber/#findComment-846 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 15 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Marca 2006 Cząbrem przyprawia sie ważywa,zwłaszcza strączkowe,oraz tłuste mięsa.Używa sie go w małych ilościach.Jednoroczny cząber (ogrodowy) jest podobno nieodzowny przy wyrobie salami.Cząber wieloletni(górski) jest bardziej aromatyczny i cierpki w smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/170-cz%C4%85ber/#findComment-855 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.