Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wicej możesz znaleść na http://www.wedlinydomowe.pl/search.php - http://www.kuron.com.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=280&highlight=cz%B1ber -

http://ziolaiprzyprawy.w.interia.pl/przyprawy1.htm#Czaber.

do produkcji masarskiej raczej stosowany w bardzo małym stopniu, bardziej przydatny w kuchni do potraw.

Osobiście nie znam polskiej receptury kiełbasy z dodatkiem cząbru.

Bardziej stosowany do marynat.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/170-cz%C4%85ber/#findComment-846
Udostępnij na innych stronach

Cząbrem przyprawia sie ważywa,zwłaszcza strączkowe,oraz tłuste mięsa.Używa sie go w małych ilościach.Jednoroczny cząber (ogrodowy) jest podobno nieodzowny przy wyrobie salami.

Cząber wieloletni(górski) jest bardziej aromatyczny i cierpki w smaku.

Odnośnik do komentarza
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/170-cz%C4%85ber/#findComment-855
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.