jacek__13 Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Listopada 2009 mam prośbę chciałbym zrobić jakąś dobrą kiełbasę proszę o jakiś wypróbowany przepis chodzi o farsz jakie jelita jakie nabicie kiełbasy oraz czas wędzenia czy kiełbasę się parzy i jak to zrobić dopiero od kilku dni mam wędzarnie i korci mnie ją wypróbować z góry dziękuje Cytuj 13 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3233-kie%C5%82basa-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Listopada 2009 Zrób taką: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=3060&highlight=kie%B3basa+smaczna+pedra Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3233-kie%C5%82basa-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego/#findComment-87907 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Listopada 2009 Witam.Możesz zrobić np: :arrow: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=541&postdays=0&postorder=asc&start=0 Pozdrawiam :wink: Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3233-kie%C5%82basa-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego/#findComment-87908 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelgdynia Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Listopada 2009 Ja bym na pierwszą próbę polecał białą.Robię wg. tego przepisu (już trzy razy bo dzieciom smakuje): https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=2209: Zawsze część można podwędzić w ramach nauki, a przepis oraz wykonanie są bardzo proste (no i żadnych konserwantów oprócz soli). Pozdrawiam Cytuj http://images35.fotosik.pl/83/9c5ca5138f09ea70m.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3233-kie%C5%82basa-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego/#findComment-87910 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Listopada 2009 Proponuję. http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1435 Przepis i zdjęcia przeprowadzą Ciebie za rączkę po wszystkich fazach produkcji Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3233-kie%C5%82basa-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego/#findComment-87912 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Listopada 2009 A ja Ci zaproponuję podwawelskąhttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=550&highlight=kie%B3basa+podwawelska.Prosta w wykonaniu i smaczna.Jedno sitko jeden rodzaj mięsa.Polecam Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3233-kie%C5%82basa-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego/#findComment-87917 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcus Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Listopada 2009 Dla zielonego poczatkujacego polecam kielbasy proste i dobre z uzyciem jak najmniejszej ilosci czynnosci do wykonania .Jedna z lepszych prostych do wykonania kielbas http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1264Pozdrawiam i zycze udanych wyrobow. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3233-kie%C5%82basa-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego/#findComment-87933 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frapio Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Listopada 2009 Moje pierwsze kroki to była kiełbasa biała surowa http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=7 i kiełbasa chłopska http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1134 Są smaczne i bardzo proste w wykonaniu przy minimalnym wyposażeniu w sprzęt (i wiedzę). Dodatkowa zaleta - żeby je spartaczyć to naprawdę trzeba się starać. Dodam że kiełbasa biała będzie w przekroju szara bo nie zawiera peklosoli (i taka ma być) i możesz ją też uwędzić jeżeli będziesz miał ochotę. Pozdrawiam i smacznego życzę. Cytuj Wiedzy nigdy za wiele, nawet tej na chwilę obecną pozornie nieprzydatnej. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3233-kie%C5%82basa-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego/#findComment-87959 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miodek Opublikowano 14 Listopada 2009 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Listopada 2009 To jest chyba najłatwiejsza kiełbasa i zawsze wychodzi.http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1134 Cytuj miodek ....grunt to myśl techniczna i dobre jedzenie Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/3233-kie%C5%82basa-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cego/#findComment-87960 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.