Einshell Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 23 Lutego 2011 Witam! Jako , że w lodówce echo :shock: , a ja już prawie wyzdrowiałam , to muszę się wziąć za robotę.Wczoraj osznurowane i powieszone o godz.23. Idę wygrzewać wędzarnię. troszke mi z tym zejdzie , bo zimno na polu jak fix... -8*C :devil: . Może mi łapy nie odpadną , to wkleję kolejne fotki... :lol: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 23 Lutego 2011 Ubierz sie cieplutko, gorąca kawę weź i powodzenia !!! Czekam na relację Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148309 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 23 Lutego 2011 Aniudobrze osusz, bo na zdjęciach widzę, ze jeszcze są mokre. 3-mam kciuki, że nie zamarzniesz. :wink: Cytuj Festina Lente: Zgubne są kroki szybko podjęte Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148310 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 23 Lutego 2011 Aniu dobrze osusz, bo na zdjęciach widzę, ze jeszcze są mokre Fotki robione o 23 wczoraj, to do tej pory powinny ładnie ociec.... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148311 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 23 Lutego 2011 Właśnie się z siebie śmieję bo mam na sobie 3 pary spodni i wyglądam jak misiek w Zakopanem :grin: :grin: Sąsiedzi będą mieli ubaw...2 tygodnie temu robiłam kiełbasę no i już jej niema... To jest połowa z produkcji :rolleyes: Pozdrawiam! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148313 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jpionka Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 23 Lutego 2011 Właśnie się z siebie śmieję bo mam na sobie 3 pary spodni i wyglądam jak misiek w Zakopanem :grin: :grin: Sąsiedzi będą mieli ubaw...2 tygodnie temu robiłam kiełbasę no i już jej niema... To jest połowa z produkcji :rolleyes: Pozdrawiam! I wcale się nie dziwię ,że jej nie ma. Taką kiełbasę ja bym "zdematerializował" już następnego dnia po wędzeniu. Einshel , pięknie uwędzona kiełbaska , kolorek i temp. właściwa. Taką lubię , cóż kiedy mi jeszcze tak nie wychodzi. pozdrawiam Cytuj Źle czyni , Kto nic nie czyni Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148325 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 23 Lutego 2011 3 pary spodni i wyglądam jak misiek w Zakopanem Trzeba było w stawić fotki,do połowy :lol: . Kiełbasa wygląda super, :thumbsup: :clap: :clap: Powodzenia w wędzeniu. Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148334 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 23 Lutego 2011 Trzeba było w stawić fotki,do połowy :lol: . Oj Ty, Ty, Ty... :grin: Dobra już wisi No właśnie o to chodzi , że kurde ta kiełbasa - w smaku dobra ale jak dla mnie za drobno zmielona :sad: następna na sitku co najmniej 12 mm . No i jelita trochę twarde, moczyłam przez noc ,a 4 h wędziłam... :rolleyes: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 23 Lutego 2011 Sąsiedzi będą mieli ubaw einshel, dawaj fotki, bedzie fajnie :wink: a sasiadami sienie przejmuj, pewnie juz zazdroszczą No i jelita trochę twarde, moczyłam przez nocJa dodatkowo jelita mocze 15 minut tuż przed nadziewaniem w wodzie ciepłej tak ze 40 stopni, i kiełbasa jest super, tzn jelita miekkie, nawet przy parzeniu białej, wcale nie sa gumowate, pozdrawiam i powodzenia w zadymianiu Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148351 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beiot Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 23 Lutego 2011 wyglądam jak misiek w ZakopanemZa takie zdjęcia ludzie płacą. Sam bym chętnie chciał mieć takie zdjęcie z "miśkiem" i kiełbaską. :wink: Ładny wyrób wart 3 par spodni :clap: Cytuj ale narobiłem dymu 🙂 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 23 Lutego 2011 że kurde ta kiełbasa - w smaku dobra ale jak dla mnie za drobno zmielona :sad: następna na sitku co najmniej 12 mmMoże spróbuj z mojego przepisu , połowa farszu krojona . https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=6601 Ja swoją wędziłam na zimno ale możesz spokojnie podpiec w wędzarni . Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148378 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaszubka33 Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 23 Lutego 2011 No i koleżanka einshel, nam zniknęła , została przy tej wędzarni , czy co ?? Cytuj Hanka_Kaszubka33 Wszyscy Jesteśmy Aniołami Z Jednym Skrzydłem.... GDYNIA MOJE MIASTO Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148459 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 23 Lutego 2011 Kurcze, chyba nie przymarzła do wędzarni w tych potrójnych spodniach... :wink: Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148463 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam.Einshel gdzie jesteś Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148500 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 24 Lutego 2011 No jestem ! :grin: Ludzie dejta spokój... Zanim się ta beczka rozgrzała to było po 14-stej :shock: a jeszcze w międzyczasie zachciało się moim krokietów i tak wyszło,że musiałam usmażyć 20 naleśników bo 10 wtrąbili z powidłami :shock: Kurde - usiadłam sobie ok. 23 (znowu) Dobra , już na spokojnie- wklejam fotki tak wyszło Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148504 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam.No super to wszystko wygląda Gratuluje Pozdrawiam Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148507 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 24 Lutego 2011 Witaj Einshel, Kurcze, chyba nie przymarzła do wędzarni w tych potrójnych spodniachcałe szczęście, że nie zamarzłaś przy tej beczce, ale był maraton, wędzonki napewno bardzo smaczne choć wg mnie trochę za ciemne. Gratuluję uporu i wytrwłości :clap: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 24 Lutego 2011 wędzonki napewno bardzo smaczne choć wg mnie trochę za ciemne. Jakie za ciemne, ciemno już było i aparat bez lampy, na moje, to zupełnie nieźle wyszło dzieło wędzenia. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148511 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 24 Lutego 2011 Jeśli zdjęcie bez lampy, to zwracam honor, bardzo ładnie wybarwione :thumbsup: Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148514 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwona zJanuszem Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 24 Lutego 2011 Witam A jeżeli tak smakuje jak wygląda to super.Może krótki opis by się przydał wykonania.Pozdrawiam Cytuj PozdrawiamyIwona z Januszem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148515 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogdan b Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 24 Lutego 2011 einshel, gratuluję wytrwałości :grin: . Wędzonki bardzo ładne i pewnie smaczne :thumbsup: :clap: . Ten garnek do parzenia trochę przymaławy,pewnie miałaś probłem z uzyskaniem temperatury wewnątrz wędzonek. Zdięcie miało być do połowy,a tu na4/5 :lol: Cytuj Pozdrawiam bogdan b [ Apetyt rośnie w miarę wędzenia ] Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148524 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 24 Lutego 2011 Einshel :clap: :clap: :clap: Za wędzonki i za narażanie swojego zdrowia na szwank na tym mrozie :lol: .Gratuluję raz jeszcze. Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148527 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 24 Lutego 2011 Kolorek miały taki jak na zdjęciu w garnku :smile: po parzeniu takie ciemne się zrobiły :rolleyes: wędzone- czereśnia i jabłoń. W smaku fajne :thumbsup: Wczoraj były słone jak byk ,ale dziś już jest ok. Musiały się 'przespać' :lol: Może krótki opis by się przydał wykonania. Ogólnie ; Peklowanie z nastrzykiem 10 dni , ociekanie 12h , wędzenie ciepłym dymem ( 35-50 st. ) ok.6h , i tutaj się mój mąż wtrącił :devil: -podpiekanie 50 min. no chyba było 90*C :shock: parzenie -prosto z wędzarni do wrzątku i wyłączyłam gaz - pod przykryciem 50 minut.Ps. Widzę ,że mojego wciąga coraz bardziej ... :grin: , a czepiał się , że siedzę non stop na forum ! Pozdrawiamy Wszystkich serdecznie !!! :grin: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbig3133 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 24 Lutego 2011 podpiekanie 50 min. no chyba było 90*C parzenieJeśli podpiekałaś to po co parzenie? Cytuj "Każda, nawet najdalsza podróż rozpoczyna się od pierwszego kroku."...http://supergify.pl/images/stories/Zawody/kucharze016.gif Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148530 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zdięcie miało być do połowy,a tu na4/5 :lol: Aaaa... :lol: to nie ja trzymam ,tylko mój ... Ja zdjęcie robię :grin: Dziękuję Wszystkim za :clap: ,ale tak naprawdę , to brawa należą się WAM , bo bez WAS to dalej bym się truła sklepowymi 'trocinami' . Ludzie - jesteście WSPANIALI :grin: :clap: Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/5246-no-to-dzia%C5%82am/#findComment-148532 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.