irek-74 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Cześć. Czy pamięta ktoś przepis na kiełbasę zielonogórską. :grin: :grin: Cytuj Im więcej dymu tym więcej smaku. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/505-kie%C5%82basa-zielonog%C3%B3rska/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek52 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 4 Stycznia 2007 .....fantelku podaj mi swój przepis na kiełbasę /gdzie mi sie zawieruszył/....chyba to był Twój -taka z czosnkiem pozdrawiam jurek Cytuj żyć aby jeść,czy jeść aby żyć-oto jest dylemat. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/505-kie%C5%82basa-zielonog%C3%B3rska/#findComment-6604 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Kiełbasa Zielonogórska jaką ja znam to kielbasa wysoko -wydajna a więc z substancjami zabronionymi na tym forum Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/505-kie%C5%82basa-zielonog%C3%B3rska/#findComment-6606 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irek-74 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Mógł byś przesłać mejlem. Pozdrawiam. Cytuj Im więcej dymu tym więcej smaku. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/505-kie%C5%82basa-zielonog%C3%B3rska/#findComment-6609 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 4 Stycznia 2007 Kiełbasa Zielonogórska jaką ja znam to kielbasa wysoko -wydajnaMyślę, że sam przepis można zamieścić tj. skład surowcowy i przyprawy. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/505-kie%C5%82basa-zielonog%C3%B3rska/#findComment-6614 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Nie mam tej receptury jestem na etapie odtwarzania .okazuje się że pamięć ludzka jest zawodna gdy nie ma się tego spisane .Może kto zamieści to bym nie szukał. A na razie można popatrzyć na wędlinki które możemy robić sami w domu i wcale nie trzeba mieć wędzarni - wędliny parzone http://www.smolinski.net.pl/?lang=pl&action=katalog2_produkty&idm=3&ids=2&idks=15&idksp=0 Nikogo nie reklamuję ale fajne fotki .Pozdrawiam Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/505-kie%C5%82basa-zielonog%C3%B3rska/#findComment-6631 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 a to nie czasami kiełbasa w kontnicy wołowej i podsuszana?Bo na fotce to coś wysokowydajne :wink:Ja też poszukuje takiej receptury tylko najlepiej aby była starsza odemnie :lol: Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/505-kie%C5%82basa-zielonog%C3%B3rska/#findComment-11888 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Kiełbasa zielonogórska pojawiła się w latach 80-tych a może bardziej 90-tych Głównym składnikiem jest mięso z łopatki wp. poddane masowaniu wydajność to 105% kiedyś myślałem że jak masowanie to za raz produkt wysoko wydajnościowy w tym wypadku nie Wnioski wyciągnij sam dlaczego masowanie . A tak w ogóle gdybyś przyjrzał się dokładnie kiełbasie w podanym linku to byś nie pisał na nie temat i nic by się Tobie nie zdawało.Przerywam odpowiedzi bo na forum za dużo dziadków POZDRAWIAM Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/505-kie%C5%82basa-zielonog%C3%B3rska/#findComment-11895 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zemat Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 25 Kwietnia 2007 wiesz różne zakłady robią różny wyrób i przyklejają nazwy tylko :sad: Może masz recepture branżową? Cytuj Człowiek, który nie robi błędów, zwykle nie robi niczego, Jeśli przyjmiesz do siebie zabiedzonego psa i sprawisz, że zacznie mu się dobrze powodzić - nie ugryzie cię. Na tym polega zasadnicza różnica między psem a człowiekiem. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/505-kie%C5%82basa-zielonog%C3%B3rska/#findComment-11900 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.