Wędliny Domowe
Email Drukuj

SŁONINA WOJSKOWA SMORODINY

Zrobiłem słoninę typu wojskowego - receptura ze stronki. Tylko nie bardzo lubię białego koloru, dlatego wyrób wzbogaciłem o czosnek. Natarłem, słodką oryginalną węgierską papryką w proszku. Majeranek i wymienione wcześniej przyprawy są w środku. Zamiast skórek dodałem pomiędzy płaty słoniny trochę żelatyny. Natomiast po zrolowaniu zrobiłem otoczkę aromatyczno-pieprzwo-paprykową. Gotowałem wg wskazówek Kol. Bagno 60 min w szybkowarze i szynkowarce.
Efekt zobaczcie sami na zdjęciach.





Zapomniałem dodać, że obsypka to grubo mielona kolendra i pieprz czarny+ mielona słodka papryka.
Ogórek też własnej produkcji.

Pozdrawiam
SMORODINA

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież