Wędliny Domowe
Email Drukuj

Przepis na pstrąga wg. Szwagra.

Pstrągi włożyć do zalewy sporządzonej z soli i wody (tak na "jajko"), z dużą ilością świeżych ziół - lubczyk, melisa, pietruszka, nać selera, bazylia, szałwia - z dużą przewagą jednego z nich.


Uzyskamy wtedy wyraźny smak dominującego zioła. Ja preferuję szałwię lub lubczyk. Po 24 godzinach tuszki pstrągów obsuszamy na


świeżym powietrzu - czas obsuszania zależny od warunków pogodowych (słońce, wiatr). Skóra sucha - do wędzarni. Wędzić około 2 godzin w gęstym dymie w temperaturze 40-50 st.C.
Smaczne i bardzo delikatne.


Autor: Szwagier, nadesłał: Kruszynka

Dodaj komentarz

Uwaga!
Administracja nie posiada żadnych dodatkowy zdjęć/planów/projektów dotyczących
prezentowanych na stronie wędzarni!

Kod antyspamowy
Odśwież